Novosti

Poziv na radionicu “Politička pismenost za lokalni građanski aktivizam”

Želiš – kreirati stavove o svakodnevnim političkim dešavanjima u našoj državi, formirati kritičko mišljenje na osnovu ponuđenih informacija i pozivati predstavnike vlasti na odgovornost, onda je ova radionica upravo za tebe!

Ukoliko si mlada osoba i imaš od 15 do 35 godina, a svakodnevno uviđaš probleme u svojoj lokalnoj zajednici i ne znaš na koji način bi mogao/la na njih utjecati pozivamo te da se prijaviš na trodnevnu radionicu političke pismenosti, informišeš se o našem političkom sistemu i kreiraš svoju građansku incijativu!

Radionica će se održati od 28. do 30. aprila, u Sarajevu.

Tokom radionice, imat ćeš priliku učiti od stručnjaka u ovoj oblasti koji djeluju u svojim lokalnim zajednicama, te ćeš putem njihovih primjera moći kreativno razmišljati i dodatno se motivisati za svoj lokalni građanski angažman.

Očekivanja koja imamo od tebe kao učesnika/ce radionice su:
– učešće svakog dana programa;
– interesovanje za djelovanje u lokalnoj zajednici i
– spremnost za iniciranjem građanske inicijative koju ćeš uputiti predstavnicima vlasti u svojoj zajednici!

Prijaviti se možete putem ovog linka, a prijave su otvorene do 20. aprila do 23:59 sati.

Čekamo te!

“Objavljivanje ovog teksta je finansirano grantom Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State). Mišljenja, nalazi i zaključci koji su ovdje navedeni pripadaju autorima i ne odražavaju nužno mišljenja, nalaze i zaključke Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država.“